UIT

Zo zorg je voor een betere ochtend routine

Januari is alweer een tijdje geleden, en onze goede voornemens waren waarschijnlijk ook niet helemaal perfect gelukt.

Nou had ik zelf op mijn to-do lijstje staan dat ik beter moest gaan slapen, en opstaan. Ik werd namelijk moe en ellendig wakker.. dit was natuurlijk niet de bedoeling! Daarom ben ik de laatste tijd vaker op tijd naar bed gegaan, en ook vanzelf eerder op gaan staan. En daarom heb ik vandaag een aantal tips voor je op een rijtje gezet.. benieuwd? Lees dan vooral eventjes verder.

De wekker

De gehate wekker die iedere werkdag weer afgaat, aaaaah! Niemand vind het leuk.. maar zelf had ik mijn wekker altijd naast me liggen. Ideaal zal je denken?! Nee helaas, ik drukte vaker mijn wekker uit en viel daarna weer comateus in slaap.

Daarom is het goed om je telefoon/wekker een stukje verder van je neer te leggen, je moet dan je best doen om je wekker uit te zetten. Zo val je daarna niet meer terug in slaap!

Is haasten nodig?

Probeer vooral s’ochtends niet te haasten.. dit geeft je de hele dag namelijk een onrustig gevoel. Zelf vind ik het heerlijk om s’ochtends rustig mijn theetje te zetten en op de starten voor de dag.

Wat ga je doen

Wat ga jij die week voor leuks doen? Waar kijk jij al naar uit? Als je naar iets leuks uitkijkt sta je ook vrolijker op.

Ontbijt

S’ochtends doe ik altijd rustig aan, ik zet mijn theetje en start rustig op. Daarna laat ik mijn hondje uit en maak mijn ontbijtje, probeer soms ook uit te pakken met je ontbijt wat eet jij? doe je gezond? of maak je een eitje? Probeer dit op je gemakje te maken, en op te eten zo start je de dag ook nog eens goed.

Herinner je aan je voordelen

Als je afkickt van het late opstaan, is het natuurlijk moeilijk om eerder op te staan. Maar als je eenmaal bent gewend lukt kun je vooral trots op jezelf zijn. Daarna wordt het altijd makkelijker, het komt goed! Vergeet niet wat de voordelen zijn, als je eenmaal eraan went weet je eenmaal na een tijdje niet beter.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!