UIT

Zorg goed voor je haar

Mijn haar is de laatste jaren na het verven nogal beschadigd. Nu probeer ik goed mijn haren te verzorgen, na al die jaren.

Ik douche iedere dag, ik verfde me haar om de 1/2 maanden.. het liet me haar het niet best uitzien. Vooral van de achterkant, nu probeer ik na al die jaren de achterstand in te halen. Ik heb een aantal dingen uitgeprobeerd die ik had gevonden, en vandaag deel ik mijn tips: wat ik doe om goed voor mijn haar te zorgen!

Borstelen

Iedereen heeft het weleens gedaan: je borstelt je haar te vaak. De meeste mensen weten niet eens dat het eigenlijk best slecht is voor je haar! Borstel dus alleen s’ochtends en in de avond. Maak je borstel zelf ook niet te vaak schoon: het liefst 1 keer per week, dat is al genoeg. Ook is het van belang dat je een goede haarborstel gebruikt, en ook vaak vervangt wanneer nodig.

Wassen

Het wassen van je haar is belangrijk, maar niet te belangrijk dit zeg ik omdat je ook niet iedere dag je haren moet wassen (zoals ik.. vroegah.) tja, het is dus totaal niet goed om dat te doen. Probeer dus je haren 2 a 3 keer per week te wassen: dit is genoeg, anders wordt je haar te vettig. Ook is het niet goed om je haren vaak met shampoo te wassen, en maar een kleine beetje te gebruiken.

Conditioner

Zoals ik al eerder zei: Shampoo is in een grote hoeveelheid ook niet goed voor je haren. Probeer dus wel een goede Conditioner te gebruiken, het maakt eigenlijk ook niet uit welke het beste is om een Conditioner te gebruiken die JIJ het beste vindt werken. Laat het ook langer in trekken dan je normaal zal doen: rond de 2/3 minuten (zie ook de verpakking). Daarna gebruik je na het wassen een serum en je zult zien dat je haren er al veel beter uit zien.

Gebruik een Masker

Maskers is een must-have voor je haren, waarom? omdat je haren ook af en toe moeten bijkomen van al het kleuren, en het gebruik van shampoo’s.. etc. Gebruik dus eens per week een masker voor je haar, ook al heb je geen zin om dit te doen. Ook is het goed om overnight (tijdens het slapen) een masker in te houden, en s’ochtends uit te spoelen, je zult zien dat je haren weer zijde zacht wordt.

Haar elastiekjes

Je hoort het iedereen de laatste tijd zeggen: gebruik het liefst geen haar elastiekjes met metalen beugels. Kijk ook uit met het gebruik van andere haarproducten: je haar kan er namelijk ook te vet van worden.. en dat wil natuurlijk niemand. Let er dus ook op hoe je je haar draagt, en dan komt het vast wel goed.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!