UIT

Zorg voor jezelf tijdens de koude periodes

We herkennen het vast allemaal wel, of je ziet het nu gebeuren met een familielid die op dit moment ziek is.

Het wordt weer wat kouder en iedereen heeft eigenlijk geen zin om iets te ondernemen, maar hoe zorg je nou juist dat je niet in een dipje terecht komt? Juist.. weet je al iets? Ik ga je vandaag wat beter opgang helpen met een aantal tips die ik voor je op een rijtje heb gezet. Lees dus vooral eventjes verder.

Waar komt je dipje vandaan? Door het weer, omdat jezelf niet lekker in je vel zit? Of heb je een griepje? Het kan ook zo zijn dat je iemand bent verloren en vooral tijdens de feestdagen wordt herinnerd aan hun. Het laatste heb ik zelf last van, en ook omdat ik gewoon niet lekker in me vel zit. PTSS is een moeilijke strijd, maar er is altijd een winnaar in de strijd.

Zorg voor een goede weerstand

Kijk: als je je veelste bloot aankleed kun je sneller een griepje krijgen. Het is nou eenmaal zo. Heb je het dus koud? Zet dan niet direct je kachel aan maar probeer eerst toch die warme trui aan te doen. Zorg voor een  goede weerstand, dan krijg je ook minder snel een dipje in de herfst.

Denk wat je nog wilt bereiken

Leuk hoor, als je voornemens hebt om af te vallen etc. Maar kijk nou echt naar wat je echt wilt bereiken: wil je echt afvallen, of omdat het van iemand anders moet? Doe echt alleen de dingen die je wilt doen. Probeer in dit soort beslissingen ook niet te streng te zijn voor jezelf.

Als je een griepje hebt

Zelf ben ik ook zo eigenwijs: als ik een griepje heb dat ik te snel aan het werk ga. Probeer dus ook echt een extra dagje vrij te nemen, je gezondheid gaat echt voor alles. Als je jezelf niet fit genoeg voelt moet je het ook niet doen. Morgen lukt het ook wel, wees dus niet eigenwijs!

Leef naar iets leuks toe

Als ik even niet in me vel zit, of een griepje heb dan leef ik altijd naar iets leuks toe. Heb je nog iets leuks op je planning staan? Leef ernaar toe, zo blijf je altijd positief omdat je weet dat je binnenkort iets leuks gaat doen. Dit kunnen ook de kleine dingen zijn, zoals nieuwe kleding of iets leuks wat je zo graag wilt hebben.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!